Prima pagină » SIRONA, de la Vegas la Bucureşti în 30 zile: lozuri câştigătoare, şansă, investiţii şi complimente.

SIRONA, de la Vegas la Bucureşti în 30 zile: lozuri câştigătoare, şansă, investiţii şi complimente.

by admin

Prof. Adi A. Garfunkel, Fondator & Editor Șef 1999-2018


Editorial publicat în Actualități Stomatologice nr. 68/nov. 2015


În luna septembrie la Las Vegas, m-am numărat printre cei 6000 participanţi din domeniul stomatologiei pentru aniversarea a 30 ani de când compania Sirona a lansat CEREC, primul sistem computerizat  pentru restaurări ceramice. La prima vedere, noul sistem pare din domeniul ştiinţifico-fantastic, dar am realizat că este aplicabil după un training adecvat. Sistemul înlocuieşte metodele considerate clasice ale amprentării şi realizării restaurărilor.

Amprentarea digitală înlocuieşte cu succes materialele tradiţionale, concomitent cu controlul preparaţiilor care înainte nu era posibil. Restaurările se fac într-o singură şedinţă evitând lucrările provizorii cu toate dezavantajele lor. Noul sistem oferă avantaje şi în implantologie şi ortodonţie. Depinde numai de stomatolog să-şi creeze o echipă, să coopereze cu laboratorul şi bineînţeles să aibă mijloacele financiare de achiziţionare a aparaturii.

În plus, să poată beneficia de îndrumarea personală a profesioniştilor special antrenaţi. Într-un interviu pe care Roddy MacLeod, vicepreşedinte al sistemelor dentare CAD/CAM mi l-a acordat pentru voi îmi povestea despre intenţia de cooperare mai apropiată şi medicii şi tehnicienii din România. Avea dreptate, pentru că la nici o lună de zile de la evenimentul din Las Vegas, s-a deschis în Bucureşti un showroom care vă poate familiariza cu conceptul soluţiilor Sirona de ultimă generaţie pentru cabinete şi laboratoare. Şansă? Poate, dar cu investiţii de ambele părţi, care însă, în timp, vor fi benefice pentru toţi cei implicaţi, inclusiv pentru pacienţii noştri care devin mai norocoşi cu fiecare inovaţie pe care ne-o însuşim.

Nu, nu am jucat la Las Vegas. Dar ce am câştigat? Să le iau pe rând: atmosfera unică pe planetă a Las Vegasului, un eveniment de proporţii organizat top şi în stil mare, o extravaganţă de 3 zile CAD/CAM cu educaţie clinică şi tehnică intensivă pe subiecte exclusiv digitale, cu conferinţe şi demonstraţii maraton, dar şi concertele promise în acord cu sloganul evenimentului: “CEREC 30: Rocking Dentistry for Three Decades”.

Ah, era să uit.. Am mai învăţat ceva. De la Jerry Seinfeld, al cărui live-show era în Vegas (curat noroc!) şi care a explicat publicului, printre multe altele, cum se face un compliment. “Arăţi foarte bine” este un compliment. Când adaugi “pentru vârsta ta” încetează să fie compliment.. Legătura cu CEREC? Că am învăţat să iau amprente digitale, să manevrez toată aparatura super high-tech şi să fac o coroană într-o oră. Da! Se poate. Pot şi eu. Şi punct. Ca să rămână un compliment..

Cine mi se alătură?

Cu prietenie,
Adi Garfunkel

Articole Similare