Drum bun, dragă Adi.

When the heart talks, the heart doesn’t talk anymore.

În 22 martie 2018, MENTORUL, COLEGUL și PRIETENUL nostru, Adi Garfunkel a plecat dintre noi.

Golul enorm lăsat de absența sa, de OMUL Adi Garfunkel, este acum umplut cu amintiri, retrăiri și reflexe. Auzim încă aprecierile exuberante și vocea sa entuziastă, ne reamintim clar momente petrecute nu demult: “Sunteți extraordinari! Este nemaipomenit ce ați reușit să faceți!”.

Exclamațiile acestea calde și impetuoase ne-au pus de multe ori pe gânduri. Așteptam să urmeze un zâmbet malițios, o urmă de echivoc, pentru că nu-i așa, eforturile și descoperirile noastre păreau minuscule în fața izvorului nesecat de cunoștințe, realizări și recunoașteri ale PROFESORULUI Garfunkel. Dar nu. Privirile noastre neîncrezătoare erau întâmpinate întotdeauna de o căldură umană extraordinară, o privire zâmbitoare și o siguranță deplină în cele spuse. Întărea, Adi: “Vorbesc foarte serios! Eu nu știu cum puteți să faceți toate lucrurile astea!”.

Astăzi știm. Astăzi am înțeles. Un OM care a muncit enorm, a aflat enorm, a descoperit enorm, apreciază munca altora și știe că orice realizare, cât de mică, orice pas înainte, necesită o cantitate de muncă. OMUL Adi Garfunkel știa să aprecieze eforturile mari și mici ale fiecăruia dintre semenii lui, că o mână întinsă și un sprijin la nevoie fac mai mult câteodată decât toată experiența de viață a unui om.

Ne amintim azi și stăruința lui Adi pentru o relație corectă, de fair-play, sub toate aspectele. Repeta mereu acel “win-win”pe care-l auzim încă rostit cu vocea sa. MEDICUL Garfunkel știa, nu-i așa, că prima regulă este să nu faci rău cu nici un chip, că PACIENTUL trebuie să câștige neapărat.

Acum suntem siguri. A aplicat această regulă de aur în orice construia. EDITORUL ȘEF Adi Garfunkel a aplicat-o în relația cu cititorii revistei Actualități Stomatologice. Și a ales mereu ca voi, colegii lui – “publicul Actualităților” cum îi plăcea să spună, să fie în câștig.

“Când inima vorbește, inima nu mai vorbește.”
Aceasta era vorba “de duh” a lui Adi.

Acum, abia acum am înțeles ce vroia să spună. Am înțeles că atunci când faci ceva din suflet, din inimă, totul e posibil. Am înțeles că atunci când spui cu adevărat ce simți, cuvintele ies singure, nu mai există opreliști. Am înțeles că atunci când trăiești așa cum îți spune inima și sufletul, trăiești cu ADEVĂRAT. Și am mai înțeles că atunci când trăiești cu adevărat, cu siguranță nu mori niciodată. Pentru că rămâi veșnic în mintea și inimile celor care te-au cunoscut. Inimile noastre, echipei Actualități Stomatologice și ale voastre, prietenii Actualităților.

În ultimul editorial, Adi încheia cu “Așadar, continuăm”.
Noi adăugăm doar: ÎMPREUNĂ!

written by

The author didn‘t add any Information to his profile yet.

Comments are closed.

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!