Interviu: Hermes Dental Express

Dr. Ioana Mironescu Cherlea, medic dentist şi Director HDE

Q: De când a apărut HERMES DENTAL EXPRESS (HDE) pe piaţa produselor stomatologice din România? Cum este dezvoltarea firmei până în prezent?

HDE s-a înfiinţat în 2011 şi funcţionează din luna iulie a aceluiaşi an. HDE face parte dintr-un holding elveţian HERMES DENTAL HOLDING Ag (HDH) care are ca scop înfiinţarea şi dezvoltarea de firme de distribuţie de produse stomatologice în special în Europa Centrală şi de Est. Holdingul este deja prezent în 7 ţări şi planificăm extinderea în alte 4 până la sfârşitul lui 2012.
Business-ul se dezvoltă conform planului. Firma noastră propune un nou concept – calitate excepţională la preţuri accesibile, toate produsele de care aveţi nevoie într-un singur loc şi cu livrare imediată. Altfel spus, înţelegem că este o perioadă mai dificilă pentru toată lumea, inclusiv pentru cabinetele stomatologice şi vrem să reducem costurile menţinând calitate ireproşabilă.

Q: Spune-ne mai mult despre HDE: care au fost planurile inţiale, la lansare? S-au schimbat acestea pe parcurs?

De la început, în România am investit în primul rând în depozit şi în stoc, în programele de software care să ne uşureze activitatea şi bineînţeles în oameni – puţini şi foarte buni! De asemenea, o mare parte din timpul şi fondurile noastre le alocăm catalogului pe care îl edităm lunar şi pe care îl expediem unui număr de aproximativ 8000 medici dentişti, clienţi actuali şi potenţiali.
În primele 12 luni de funcţionare nu ne-am abătut deloc de la planurile noastre iniţiale şi suntem multumiţi de evoluţie, dar acest lucru nu înseamnă că suntem inflexibili – dacă piaţa cere o ajustare de strategie bineînţeles că o vom face.

Q: De ce este HDE diferită de celelalte firme de pe piaţă?

Credem că suntem printre puţinii care au în vedere optimizarea serviciilor adresate medicilor dentişti. Vrem ca partenerii noştri să ştie că nu trebuie să piardă vremea mergând la magazine sau la expoziţii ca să-şi facă aprovizionarea. Clienţii noştri primesc lunar prin poştă/mail cataloagele cu produsele, preţurile şi ofertele promoţionale valabile; dau telefon sau trimit pe mail comanda lor iar în cel mai scurt timp produsele le sunt livrate.
Simplu, fără costuri ascunse, frumos ambalat, la preţurile cele mai bune – exact ce-şi doresc cei care preţuiesc timpul, fie pentru a-l folosi pentru pacienţi , fie pentru a-l dedica hobby-urilor.
De asemenea, vrem să fim un jucător corect din toate punctele de vedere – plătim toate obligaţiile la stat, plătim salarii corecte şi reale, nu încercăm să ascundem nimic – trecem inclusiv datele scurte de expirare a produselor în catalog.

Q: HDE oferă produse la preţuri mai mici decât celelalte firme de pe piaţă. Cum reuşeşte?

Da, este o întrebare foarte bună. Aici este de fapt munca cea mai grea. Cred că în primul rând datorită experienţei şi contactelor celor din holding – fiecare are experienţă între 10 şi 20 ani de muncă în domeniul produselor stomatologice. În felul acesta, putem şti unde se pot cumpăra produse direct de la producători, la ofertele cele mai avantajoase. De asemenea, menţinerea preţurilor la un nivel mic fiind o prioritate, încercăm să ţinem şi toate costurile din firmă la un nivel cât mai scăzut.

Q: Daţi-ne mai multe detalii despre produsele pe care HDE le oferă clienţilor:

Datorită contactelor internaţionale pe care le avem, HDE poate cumpăra de oriunde din vasta piaţă de produse stomatologice, la cele mai bune preţuri disponibile. Acest lucru se aplică în Europa, unde datorită reglementărilor CE/UE de exemplu, chiar dacă un producător nu doreşte să ne vândă direct în România, putem cumpăra direct de la acelaşi producător în altă ţară, şi să vindem şi în România. În felul acesta, ne putem onora comenzile către clienţii noştri şi putem fi şi în concordanţă cu toate reglementările din România şi UE.

Q: Cine sunt clienţii HDE?

Spre bucuria şi surpriza noastră, toate tipurile de cabinete au înţeles imediat beneficiile unui asemenea tipar de distribuţie. Avem ca şi clienţi clinici mari, sofisticate cât şi cabinete de cartier, cu un singur medic, sau cabinete din zone mai îndepărtate, care, de obicei nu sunt pe traseul obişnuit al agenţilor de vânzări ale altor firme de distribuţie.
Am observat că tiparul de business este asemănător în toate ţările în care activează holdingul, că în final dinţii sunt dinţi peste tot şi că medicii dentişti îşi pun întotdeauna aceeaşi problemă: cum pot eu ca medic dentist să îmi servesc interesele personale şi implicit ale pacienţilor mei la un standard cât mai ridicat şi la preţuri cât mai bune. Aici putem interveni noi, HDE, oferind produse şi servicii excepţionale la un preţ corect.

Q: Unde este produsă marfa pe care o comercializaţi?

Toate produsele noastre sunt realizate de producători renumiţi în întreaga lume. Aşa cum am mai spus, chiar dacă un producător nu doreşte să colaborăm direct în România, datorită legislaţiei din Comunitatea Europeană putem cumpăra direct de la acel producător în altă ţară. Aşa cum orice om îşi poate face cumpărăturile pe internet oriunde doreşte, credem că şi medicii dentişti din România trebuie să se bucure de oferte promoţionale cu produse de calitate de oriunde le putem achiziţiona, în limitele agreate de legislaţia în vigoare. Deci putem concluziona că produsele vândute de HDE conferă garanţia pe care o oferă orice mare producător.

Q: Ce consideraţi a fi cel mai mare succes al holdingului Hermes Dental şi al firmei Hermes Dental Express?

Este evident că pentru întregul holding cea mai mare reuşită este stabilirea în decursul a 24 luni a unui business de success în 7 ţări, cu afaceri care anul acesta se vor apropia de 10 mil. Euro, în ciuda condiţiilor economice dificile cu care ne confruntăm din păcate toţi.
Anul acesta se vor adăuga 4 ţări noi, ceea ce înseamnă că aproximativ 60.000 de medici dentişti consideră una dintre firmele din grupul Hermes Dental ca fiind un partener de încredere.

Q: Care sunt aşteptările pentru România pentru anul acesta, 2012?

Ne dorim şi suntem convinşi că vom realiza în următoarele 24 luni să devenim CEL MAI DE ÎNCREDERE PARTENER al medicilor dentişti din România în ceea ce priveşte distribuţia de consumabile stomatologice.

 

 

written by

The author didn‘t add any Information to his profile yet.

Comments are closed.

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!