Noutăți de la VOCO

FinalTouch – material fotopolimerizabil

FinalTouch este un material compozit fotopolimerizabil pentru caracterizarea individuală a nuanţelor color a restaurărilor directe şi indirecte din material compozit precum şi pentru mascarea modificărilor de culoare ale substanţei dentare. Se aplică sub, respectiv între straturile de material compozit de umplere ORMOCER®.

Cu FinalTouch, ce poate fi obţinut în cinci culori (alb, albastru, galben, portocaliu şi maro), pot fi corectate în nuanţe naturale particularităţi individuale precum fisuri sau pete albe şi pot fi astfel perfecţionate până la detaliu restaurările.

Cu FinalTouch sunt posibile şi:

  • accentuarea cuspizilor şi fosetelor;
  • imitarea zonelor translucide ale smalţului dentar şi a zonelor opalescente;
  • accentuarea nucleului de dentină;
  • imitarea coloraţiilor zonei coletului dintelui sau fisuri ale smalţlui dentar.

Astfel, FinalTouch oferă completarea perfectă a materialelor compozite VOCO, cum ar fi GrandioSO, Amaris sau Admira Fusion.

FinalTouch poate fi folosit atât în timpul realizării umplerii cât şi ulterior, pe materialul deja polimerizat, în cabinetul dentar cât şi în laborator. Structura fină a materialului şi consistenţa omogenă permit o manipulare optimă.

În plus, FinalTouch prezintă o toleranţă relativ ridicată a grosimii straturilor care, pentru culoarea „maro” este max 0,3mm, iar pentru toate celelalte culori de 0,5mm.

Deoarece FinalTouch se livrează în seringi NDT® cu canule fine (tip 45), materialul poate fi aplicat foarte precis. FinalTouch poate fi aplicat şi cu o pensulă, o sondă fină sau un instrument subţire pentru canale radiculare. Nuanţe ale diverselor culori se pot obţine prin amestecarea acestora între ele sau prin amestec cu material compozit translucid fluid.

Durata de polimerizare pentru FinalTouch este de numai 20 sec, ceea ce îl face deosebit de adecvat pentru utilizare în cabinet. După priză, se poate acoperi suplimentar cu un material compozit de umplere într-o grosime adecvată.

Set profilaxie – fluorizare, protejare, îngrijire, sigilare

Curăţă, sigilează, fluorizează şi îngrijeşte dinţii: în noul set de profilaxie de la VOCO găsiţi pentru prima dată toate produsele relevante pentru îngrijirea dinţilor. Datorită configuraţiei setului, toate preparatele sunt rapid accesibile. În afară de aceasta, setul permite dentiştilor şi asistentelor din cabinete să testeze multe produse diverse şi să-şi facă o impresie despre aplicabilitatea multiplă şi performanţele acestora.

Faceţi cunoştinţă cu CleanJoy, o pastă de curăţare şi polizare cu conţinut de fluor, cu trei niveluri de curăţare şi cu o codificare unică de tip semafor. În afară de aceasta, setul conţine sigilatorul de fisuri Grandio Seal care, datorită proprietăţilor sale excelente, s-a consacrat în special în stomatologia infantilă. VOCO Profluorid Varnish, lacul fluoridic pentru desensibilizare este disponibil în patru variante cu gusturi diferite (pepene, caramele, mentă şi cireşe). Pachetul este completat de preparatele de protecţie dentară Remin Pro cu fluorură şi hidroxilapatită, precum şi, natural, Remin Pro forte cu efect antibacterian obţinut din extract de ghimbir şi curcuma.

Produsele se pot doza unul în raport cu altul, dar sunt adecvate şi pentru utilizarea în profilaxia individuală. Fiecare preparat poate fi comandat separat şi ulterior.


Rebilda® Post GT –pivoţi din compozit armat cu fibră de sticlă

Rebilda Post GT este un pivot din material compozit, translucid, armat cu fibre de sticlă şi opac la raze Röntgen, ce dispune de o elasticitate similară cu cea a dentinei, fiind mai puternic pentru construcţia pe un bont decât pivoţii convenţionali.

Rebilda Post GT este format dintr-un fascicul de pivoţi separaţi subţiri care, iniţial, sunt menţinuţi grupaţi printr-un manşon şi pot fi introduşi în canalul radicular numai printr-o singură operaţie. După tratarea preliminară a canalului radicular, fasciculul de pivoţi este silanizat, stropit cu material compozit de fixare şi apoi introdus în canalul radicular umplut în prealabil cu compozit de fixare.

Înainte de polimerizarea compozitului de fixare se îndepărtează manşeta, astfel că pivoţii separaţi se pot distribui în întregul canal cu un instrument adecvat. Prin desfacerea pivoţilor din fascicul rezultă atât o întărire uniformă a compozitului de fixare pe întregul traseu al canalului radicular cât şi o mărire a suprafeţei de contact cu materialul compozit în zona coronală, având ca efect o stabilitate ridicată a întregii structuri cu pivot.

Rebilda Post GT permite şi o restaurare individuală cu protejarea substanţei dentare, deoarece pivoţii se pot extinde în întregul canal radicular şi se adaptează optim morfologiei acestuia. De aceea, nu este necesară o lărgire a canalului radicular cu ajutorul unei freze, astfel că nu mai apar pierderi de substanţa dentară, ce ar fi avut ca efect inevitabil o slăbire a structurii rădăcinii.

Datorită structurii sale unice, Rebilda Post GT este adecvat în special pentru utilizarea în canale radiculare care nu sunt rotunde precum şi în canale radiculare care au fost pregătite prin tehnica „Greater Taper”.

Rebilda Post GT este disponibil în patru mărimi codificate color:

  • 4 (albastru, diametru idealizat de 0,8 mm) format din 4 pivoţi separaţi;
  • 6 (roşu, diametru idealizat de 1,0 mm) format din 6 pivoţi separaţi;
  • 9 (verde, diametru idealizat de 1,2 mm) format din 9 pivoţi separaţi;
  • 12 (negru, diametru idealizat de 1,4 mm) format din 12 pivoţi separaţi.

Producător:
VOCO GmbH
Anton-Flettner-Straße 1-3,
27472 Cuxhaven, Germania
www.voco.com
info@voco.com

written by

The author didn‘t add any Information to his profile yet.

Comments are closed.

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!